19 Kasım 2013 Salı

8. KIZ: Yalnızlığa Düşünce Bulduğuna Sarılmak



...

Ne işim var bana bu kadar ters gelen bir kişiyle diyerek kendimi sorguladım bir sure. Yalnızlık insana neler yaptırıyordu? Eleştirmemeliyim tarzını dedim sonra. Önemli olan niyeti. Ama niyetini de kestirememiştim. İyi miydi yoksa kötü mü? Bana ne amaçla yaklaşıyordu biraz sezmiştim konuşmalarından. Bursa'da hapsolmuş, kendini yetiştirebileceği bir üniversite hayatı beklerken, kendini buna imkan sağlayamayan bir ortamda bulmuştu. Ben onun için bir öğretmendim. İlgisini çeken ben değil, bildiklerim, yaşanmışlıklarım ve de ona katabileceklerimdi. Bayıldığını belirttiği evim, aslında onun için etrafındaki ortamdan bir kaçıştı. Dediğine göre daha önce kütüphane görmemişti gittiği evlerde.

...

[ Blog'da bulunan "Neden Evlenmedim" kitabına ait yazılar, ek yazılar ile birlikte yaz başında aynı isim ile basılacak. Bu nedenle yazıların buradan yayınını durdurmak durumundayım. Anlayış göstereceğinizi umuyor, ilginiz için teşekkür ediyorum. Eksper Mental ]


4 yorum:

  1. bursa koca şehir ne ufağı mal mısın nesin? okuyanda bildiğin kasaba sanacak burayı! hayatında hiç bursa'ya gitmedin mi sen? ayrıca insanıda yetişmiştir öyle dogmatik falan nerden esiyor böyle şeyler kodumun salağı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyküyü tekrar okursanız, kızın da Bursa'da yabancı olduğunu başka bir şehirden oraya geldiğini ve benim küçük şehir dogmaları derken kastettiğim yerin Bursa olmadığını anlayacaksınız.

      Ek olarak belirtmek isterim ki; doğup büyüdükleri şehrin insanlar için anlamı büyüktür ve oradan yeni bir şehre taşındıklarında, hem gurbet duygusu ile hem de yeni şehri henüz keşfedemediklerinden ötürü, oranın kötü olduğunu düşünürler. Bu gerçek olmak zorunda değildir, zira objektif değil subjektif bir düşüncedir.

      Bursa'yı inanın çok iyi bilir ve severim; Misi'de kahvaltı, Tirilye'de balık, Çalı'da mangal, Ağlayan Çınar'da çay keyfi öyle her yerde bulunmuyor kolay kolay.

      Önceden siteye "küfür ve hakaret ile ilgili" bir uyarı koymadığımdan, yorumunuzu silmiyorum, lakin edit'ler ve küfürleri çıkarırsanız sevinirim.

      İyi günler.

      Sil
    2. tamam özür dilerim sözlerimi geri aldım. ama edit yapma seçeneğine ulaşamadım (isterseniz silin). bu arada kızın geldiği yer isim olarak belirtilmeyince ilk akla gelen yer bursa oluyor tabi. açıkçası subjektif olayına katılıyorum ama bazı rasyonel gerçeklerde subjektiflik olacağını düşünmüyorum şahsen. neyse sana kolay gelsin iyi yazmalar.

      Sil
  2. Hikaye ne diyor adam ne.. neyse okumama devam ediyim. Isten ciktim simdi vapurda devam ediyorum. Garip bi surukleyiciligi var yazilarin. Hem oyun bozanlik yapip en guncel yaziya atlamiyorum. Veeee umarim en guncel yazin en mutlusudur. Bu kadar okumaya bi mutlu son hak etmeli hem yazar hem de okuyucu :)

    YanıtlaSil